Visit Kemer
facebook icon twitter icon instagram icon youtube icon vk icon mail icon turkey flag icon english flag icon deutsch flag icon russia flag icon
#

Tekirova

Tekirova, Türkiye'nin güneyinde  Kemer ilçesine bağlı bir mahalledir. Tekirova, Antalya Havalimanına 60 km, Antalya’ya 50 km, Kemer’e ise 17 km mesafededir. Tekirova kıyıları, denizinin temizliği ve berraklığının simgesi olan mavi bayrak sahibidir. Bölgede bulunan oteller her sene binlerce yerli ve yabancı turist ağırlamaktadır.

Tekirova'nın üç tarafı dağlarla çevrilidir. Civarında bulunan tarihi Phaselis,  Olympos ve Yanartaş, Tekirova'yı tarihi güzelliklerin merkezinde bir belde yapar. Ayrıca Tekirova sınırları içerisinde, Toros Dağları'nın en yüksek tepelerinden biri olan 2800 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı bulunmaktadır. Tahtalı Dağı günümüzde de kış sporu ve kış turizmine elverişli bir merkez haline gelmiştir. Tahtalı Dağı üzerinde bulunan teleferik dünyanın en uzun teleferik hatlarından biridir. Ayrıca, dünyanın dört tarafından binlerce turistin dalış için geldiği Üç Adalar da Tekirova sahilindedir.


 

Tekirova
Tekirova