Visit Kemer
facebook icon twitter icon instagram icon youtube icon vk icon mail icon turkey flag icon english flag icon deutsch flag icon russia flag icon
#

Çıralı

Antalya Kemer'e bağlı Çıralı beldesi, "Güneşi, denizi ve doğa güzelliklerinin" yanı sıra tarihi zenginlikleriyle insanlarin ilgisini çekmektedir. Güney ucunda Olympos Antik Kenti, kuzey batisinda ise Yanartaş (Chimera) bulunmaktadır. Akdeniz' in en temiz yerlerinden birisi olan Çıralı sahili 3,2 km uzunlığundadır. Kumsal denizden itibaren yumuşak bir eğimle yükselmektedir.

Her iki ucunda kayalıklarla sınırlanmıştır. Genel olarak ince taneli yüksek kaliteli kum yapısına sahiptir. Güney ucunda antik Olimpos kentinin içinden geçerek gelen dere denizle birleşir. Denizi çok temiz olan Çiralı'da rahatlıkla denizin keyfini çıkarabilir ve güneşlenebilirsiniz. Yapılaşmanın çok az olması, yöreye ayri bir güzellik katmaktadır. 

Çıralı'nın tarihi ve doğal zenginliği, yasal statüler geliştirilerek koruma altına alınmış durumdadır. Çıralı her mevsim değişen, yenilenen bir güzellik ağacı, çiçegi ve bitkisiyle karşınızdadır. Bu güzeliği renk ve kokulardan olusan bir harmoni olusturur. Dünyada nesli tükenmeye baslamis kuslarin bir çoğunu bir arada görmek size ayri bir zevk verecektir. Nesli dünya çapinda tehlike altinda olan deniz kaplumbagalarinin(Caretta) üreme alanlarindan birisi de Çirali sahilleridir. Çıralı ayrıca ismine yakışır şekilde "SAKLI CENNET" olarakda anılmaktadır.

Çıralı
Çıralı