Visit Kemer
facebook icon twitter icon instagram icon youtube icon vk icon mail icon turkey flag icon english flag icon deutsch flag icon russia flag icon
#

Beldibi

Antalya'yı Kemer'e bağlayan yolun 26. km'sinde bulunan Beldibi, dağlık Likya Bölgesi ile Pamfilya Ovası arasında yer almakta ve olağanüstü zengin bir tarihî dokuya sahiptir. 1950-60 yılları arasında yapılan kazılarda mağara sığınaklar, bir takım yazıtlar, resimler ortaya çıkmıştır.
Beldibi'nin girişinde, Akyarlar Tüneli'nin içinden geçtiği dağın denize bakan eteklerinde Yontma Taş Devri'nden kalma yazıtlar içinde, keçi ve ev figürleri dikkat çekmektedir. Beydağları'nın zirvelerinden gelen akarsu, Beldibi'nde Akdeniz ile buluşur. Bu akarsuyun iç taraflarında, ormanlık kesimde, yine Yontma Taş Devri'nden kalma lahitler bulunmaktadır. Bu bulgulardan da anlaşıldığı üzere, Beldibi ilk çağlardan günümüze kadar tercih edilen bir yerleşim yeri olmuştur. 1990-1995 arası doğa ile iç içe otellerin yapılmasıyla kalkınmaya başlamış, Antalya'da turizmin önemli beldelerinden biri olmuştur.

 

Beldibi
Beldibi