Visit Kemer
facebook icon twitter icon instagram icon youtube icon vk icon mail icon turkey flag icon english flag icon deutsch flag icon russia flag icon
#
#
#
#
#

Yayla Kuzdere

Yaylakuzdere, Kemer ilçesi Kuzdere mahallesine bağlı sessiz, sakin, Tahtalı Dağı’nın kuzey yamaçlarını karşıdan gören muhteşem dağ manzaralı bir yerleşim alanı. Daha çok yaz aylarında köy halkı tarafından tercih edilen yaylada kış aylarında da birkaç aile kalmakta. Tarihi Likya yolunun Beycik- Yaylakuzdere-Gedelme güzergahında kalan yayla yürüyüş gruplarının konaklama alanlarından birtanesidir. Yaylada köy evi konaklama sağlayan işletmeler bulunmakta. 950 m rakımlı yaylada yöre insanı tarafından ceviz yetiştiriciliği yapılmakta. Kıyı Beydağlarını tepeden izleme şansı bulacağınız yaylalardan birisi olan Yayla kuzdere, yeşillikler içinde dağ manzarası eşliğinde doğa ile baş başa kalabileceğiniz ender bölgelerden bir tanesi.

Yayla Kuzdere’ye Nasıl Gidilir ?

Yayla Kuzdere Antalya'ya 70 km, Kemer'e ise 28 km uzaklıktadır. Asfalt yol ile ulaşım sağlanmaktadır. Yaz aylarında özel araç ile Yayla Kuzdere yaylasını ziyaret edebilirsiniz.

Yayla Kuzdere’de yapabileceğiniz aktiviteler;

  • Konaklama
  • Trekking Turu
  • Dağ Bisikleti Turları

Yayla Kuzdere Aktivite Rotaları;

  • Yayla Kuzdere – Tahtalı Dağı 11,5 km 6 saat (Trekking)
  • Yayla Kuzdere – Kemer 28 km (Dağ Bisikleti)
Yayla Kuzdere
Yayla Kuzdere
Yayla Kuzdere
Yayla Kuzdere