Visit Kemer
facebook icon twitter icon instagram icon youtube icon vk icon mail icon turkey flag icon english flag icon deutsch flag icon russia flag icon
#
#
#
#
#

Karides

Meze ve yemekler için az yağlı etiyle iyi bir alternatif olan karides ile lezzetli menülere ulaşabilirsiniz. Karides, Türk mutfağında da mezeler ve ana yemekler için sevilen bir deniz mahsülü alternatifidir. Su ürünlerinden karides, yengeç ve ıstakoz, diğer birçok balığa göre daha fazla kolesterol içerse de çoğu etlere ve kümes hayvanlarına göre de daha az doymuş yağ içerir. Bu nedenle su ürünleri dengeli beslenme koşuluyla tüketildiğinde sağlık açısından çok faydalı olacaktır.

Eğer hafif şekillerde pişirilirse daha faydalı olan karidesin tüketilmesi için birçok lezzetli tarif mevcuttur. Kıymetli ve zahmetli bir işlenmeyle sofralara geldiğinden seçkin davetlerinizde ikram edilmeye değer bir besindir. 

Deniz mahsülleri Akdeniz kıyılarının yaz kış çok fazla tükettiği ürünler arasında gelir. Bu sebepten dolayı karides turistik yörelerdeki balık restoranlarında revaçtadır. Antalya'nın sonuna doğru Çıralı ve Kemer'de adım başı balık restoranına denk gelmeniz mümkündür.

Karides