Visit Kemer
facebook icon twitter icon instagram icon youtube icon vk icon mail icon turkey flag icon english flag icon deutsch flag icon russia flag icon
#
#
#
#
#
#

Kaleiçi

Kaleiçi, Antalya'nın Muratpaşa ilçesi sınırları içerisinde yer alan deniz ve kara surları tarafından kuşatılan kent merkezi'ne verilen isimdir. Kaleiçi'nin sokakları ve yapıları Antalya tarihinin izlerini günümüze kadar getirmektedir. Eski evlerin önemi sadece mimari açıdan değil, aynı zamanda insanların yaşam şekli, davranışları, gelenekleri ve sosyal yönleri konusunda da çok yararlı bilgiler aktarmaktadır.

Kaleiçi günümüzde, eğlence yerlerinin, pansiyonların, restoranların, hediyelik eşya satan dükkânların ve antika halı satan mağazaların bulunduğu bir turizm merkezi olmuştur. Ayrıca Kaleiçi'nde bulunan tarihi camiler arasından en ünlüsü, Antalya'nın da simgesi olarak görülen Yivli Minare Camii'dir. Bunun dışında meşhur Hadrianus Kapısı, Kesik Minare ve Saat Kulesi de Kaleiçinde bulunur.

4-18 Mayıs tarihleri arasında eski şehirlere özgü; müzik, yemek, geleneksel kıyafet ve konserlerin yapıldığı ''Uluslarası Kaleiçi Oldtown Festivali'' ziyaret edilmesi gereken etkinliklerden biridir. ''Uluslararası Kaleiçi Oldtown Festivaliyle'' ilgili bilgi almak için tıklayınız. 

Kemer'den Ulaşım 

Kemer-Kaleiçi arası yaklaşık 50 km'dir ve araçla 1 saat sürmektedir. Kemer'den iki istasyon değiştirerek toplu taşıma ile de ulaşabilirsiniz. Ayrıca Kemer'den Kaleiçi Yat Limanına her gün düzenlenen deniz otobüsü seferleriyle 45 dakikada gidebilmek mümkündür. 

Detaylı Bilgi İçin

 

Kaleiçi
Kaleiçi
Kaleiçi
Kaleiçi